به گزارش همشهری آنلاین، انگیزه بسیاری از شکارچیان آناکندا پول خوبی است که از فروش پوست این حیوان به دست میآید. اما فکر میکنید پوست این حیوان به چه دردی میخورد!؟ پاسخ بهاین سوال خیلی کار سختی نیست؛ خریداران این پوست گران قیمت، صاحبان بیرحم صنعت مد هستند که برای ساختن چکمه، کیف، کت و بسیاری از لباسهای شیک و مد روز حاضرند مبلغ زیادی را برای به دست آوردن پوست این خزنده عظیمالجثه هزینه کنند. البته این هزینه در صورتی پرداخت میشود که به پوست حیوان هیچ آسیبی نرسیده باشد و این یعنی حیوان باید به طریقی شکار شود که کمترین آسیب به پوستش برسد! همین شرط ساده باعث شده کهاین شکار به یک کار دلهرهآور و نفسگیر تبدیل شود و شکارچیها تا مرز خطر بروند و برگردند!
شاه مارهای جهان
اگر دوست دارید با عظیمالجثهترین مار دنیا آشنا شوید، باید یک سر به آمریکای جنوبی بزنید؛ جایی که شاه مارهای دنیا- یعنی آناکندای ۲۵۰ کیلویی- در آنجا زندگی میکنند. دلایلیکه باعث شد آناکندا لقب شاه را به خود اختصاص بدهد، هیکل بزرگ و وزن این جانور بود. البتهاین وسط پیتون آسیایی هم بیاسم و لقب نمانده و با داشتن ده و نیم متر طول، رکورددار بلندترین مار جهان است؛ گرچه باز هم وزن آن به پای آناکندای سبز نمیرسد.
تاریخ کشف آناکندا به تاریخ کشف آمریکای جنوبی برمیگردد؛ هنگامیکه یک آناکندای ۱۵ متری توسط مردم بومیمشاهده شد.
البته در صحت این اندازه شک و شبهههایی هم وجود دارد؛ چراکه رکورد این آناکندای ۱۵متری در هیچ کتاب مرجع جانورشناسی ای ثبت نشده است. با این حال این جانور از همان زمان به سوژه مورد علاقه جانورشناسان تبدیل شد. این مار به طور طبیعی تا شش متر رشد میکند و به وزن ۲۵۰ کیلوگرم میرسد. در سال ۲۰۰۸ یک گروه تحقیقاتیعلمیفسیل مار عظیمالجثهای را در معدنی واقع در کلمبیا کشف کردند. فسیلشناسان طول این مار را ۲۱متر و وزن آن را هزار کیلو تخمین زدند! به گفته افراد این گروه، این مار آنقدر بزرگ بوده که به راحتی میتوانسته یک تمساح بزرگ را ببلعد. با این حال بلندترین آناکندایی که تاکنون دیده و ثبت شده هفت و نیم متر طول داشته و وجود آناکنداهای ۲۰ یا ۳۰ متری از سوی محققان بعید به نظر میرسد.
جالب است بدانید کهاین مارها موجوداتی بسیار خجالتی هستند و به همین دلیل کمتر کسی آنها را از نزدیک دیده است؛ البتهاین موضوع یک دلیل دیگر هم دارد؛ سهولت در یافتن غذا! آناکنداها برای اینکه راحتتر غذایشان را به دست بیاورند بیشتر در آب به سر میبرند؛ به همین خاطر در باتلاقها و مردابها زندگی میکنند و به خوبی میتوانند خودشان را استتار کنند.
غذای این خزنده در بیشتر موارد ماهی، پرندگان رودخانه و چهار پایان اهلی و سوسمارها هستند؛ جانورانی که نزدیک رودخانه یا در آب پرسه میزنند. البته آناکندا از خانواده مارهای بوآ به شمار میرود و این یعنی مثل آنها به دور شکار خود میپیچد و آنقدر آن را فشار میدهد تا حیوان بیچاره خفه شود یا از خونریزی داخلی و شکستگی استخوان بمیرد. بعد این مار بزرگ آرواره خود را باز میکند و شکار را به همان صورتی که هست میبلعد؛ یعنی درسته وکامل! درنتیجه چندان دور از ذهن نیست که یک آناکندای بالغ بتواند یک پلنگ خالدار آمریکایی را به راحتی شکار کند.
البته شاه مارهای دنیا بسیار آرام حرکت میکنند؛ بنابراین هنگام شکار در خشکی به راحتی به طعمهشان نزدیک شده و با غافلگیر کردن حیوان میتوانند او را شکار کنند. این مار هم مثل بقیه مارها در دهانش دندان دارد اما برای جویدن طعمهاش از این دندانها استفاده نمیکند؛ بلکه برای نگهداشتن شکار و جلو گیری از فرارش از دندانهایش استفاده میکند. با تمام این تفاسیر این جانور به ندرت به انسان حمله میکند و تنها در مواردی که از سوی انسانها احساس خطر بکند آنها را میبلعد!
نظر شما